2016-10-14

Tervezés

A HBM Tervezési csoportjának elsődleges feladata a cég kivitelezési projektjeinek műszaki-tervezői támogatása a pályázati fázistól kezdve, a tervezési fázison keresztül a megvalósítás befejezéséig. A Tervezési csoport, a cég kivitelezői tevékenységétől függetlenül is készséggel áll megrendelői rendelkezésére olyan feladatok elvégzésére, mint engedélyezési vagy kiviteli tervi szintű talajvizsgálati jelentések, mélyépítési tervek elkészítése.

Köszönhetően a HBM kivitelező részlegeivel való folyamatos együttműködésnek, a Tervezési csoport munkatársai nemcsak a hagyományos geotechnikai, mélyépítési tervezési eljárások területén rendelkeznek naprakész szaktudással, hanem a mélyépítési kivitelezési technológiák tervezéssel, minőségirányítással kapcsolatos összefüggéseit is ismerik. A divízió szaktudásának másik fontos pillére, hogy a Soletanche Bachy tervezői hálózatának aktív tagjaként rálátással bír a nemzetközi mélyépítési trendekre, korszerű mélyépítési megoldásokra, innovatív, de már sikeresen alkalmazott eljárásokra.

A divízió munkatársai a Magyar Mérnöki Kamara Geotechnikai Tagozata és és a Magyar Geotechnikai Egyesület által szervezett szakmai-közéleti munkájának és több hazai felsőoktatási intézmény oktatási tevékenységének aktív résztvevői.