2016-08-25

Történet

A HBM Kft. 1995. január 1-jén alakult a Hídépítő Vállalat technológia főmérnökségéből. Alapítói 53 %-ban a Bachy speciális mélyalapozó vállalat, valamint 47%-ban a Hídépítő Zrt. A hazai mélyépítőipar legtapasztaltabb szakembereinek és a Bachy tapasztalatának és fejlett technológiájának egyesülésével létrejött Magyarország piacvezető speciális mélyalapozó vállalata. A mélyépítési technológiák fejlődését és a növekvő megrendelői igényeket követve a HBM, folyamatosan fejlesztette gépparkját. Így mára a 2.7 milliárd forint értékű géppark egyedülállónak mondható Magyarországon.

A cég folyamatos fejlődésével párhuzamosan a tulajdonosi háttér is állandó változásban volt:

1997. július 1-jén a Bachy és a Soletanche egyesülésével a HBM a világ egyik legnagyobb és legismertebb mélyépítési cégcsoportjának a tagjává vált. Egyúttal a Soletanche Bachy kizárólagos magyarországi képviselője lett.

2007. január 25-én a VINCI megvásárolta a Soletanche Bachy-t. A tranzakció révén a HBM is részévé vált a világ legnagyobb építőipari és infrastruktúrafejlesztő konszernjének.

2008. március 21-én a Soletanche Bachy megvásárolta a HBM teljes tulajdonjogát a Hídépítő Zrt-től.

2009. január 1.-én a VINCI csoporton belül a mélyépítő cégeket összevonták, és megalakult a Soletanche Freyssinet holding, aminek a Soletanche Bachy egyik vezető tagja.

Napjainkra a HBM tapasztalt szakember gárdájának és fejlett eszközparkjának köszönhetően nemcsak a hazai mélyépítési piac vezetője, de közép-kelet Európa egyik meghatározó mélyalapozó vállalata lett. Az elmúlt 20 év folyamatos technológiai fejlesztésének köszönhetően az összes korszerű speciális mélyépítési eljárás szerepel a HBM  kínálatában.