Ossza meg az oldalt közösségi felületein!

A fővárosi Váci út új irodaházának mélyépítési munkálatai során több mint 45 ezer köbméternyi földet mozgattak meg.

Lezárultak a réselési munkák a Váci úti korridor legújabb irodájában. A GTC beruházásában megvalósuló Pillar irodaház projektjében a magasépítésben rendszeresen megtartott bokrétaünnepségnek megfelelő résfalzáró ünnepséget tartott a kivitelező HBM Kft. A hazai piacon precizitásáról is ismert cég a vállalt augusztus 29-i határidő előtt egy hónappal, így augusztus 1-jén elkészült a réselési feladatokkal.

Az összesen 29 ezer négyzetméternyi kiadható alapterülettel felépülő Pillar Office teljes mélyépítési munkálatai során a HBM többek között

  • közel 400 folyóméternyi résfalat adott át,
  • több, mint 5000 négyzetméternyi réselt felülettel készült el,
  • valamint közel 45.000 köbméternyi földet emel ki.

PRECÍZ MEGOLDÁSOKKAL DOLGOZTAK GYORSAN

A munkaterület mérete 6680 négyzetméter. A résfalazás során a HBM szakemberei agyagrétegbe kötötték be az elemeket, így a munkafolyamat elején a panelok aljából mintát vettek, hogy előre meg tudják vizsgálni a talaj pontos tulajdonságait és a legmegfelelőbb megoldást alkalmazzák.

A JÓ EGYÜTTMŰKÖDÉS IS SEGÍTETT A HATÉKONY MUNKÁBAN

A napokban megtartott résfal zárópanel ünnepségen a GTC ingatlanfejlesztő vállalat vezetősége is részt vett. Kaltenbacher Tamás ügyvezető igazgató és a GTC képviseletében Szécsi Mihály köszöntötte a kollégákat, illetve hangsúlyozták a GTC és a HBM között fennálló kiváló munkakapcsolatot. Kiderült: a gyors munka

  • a jól előkészített projektnek,
  • a gyors megrendelői döntéseknek,
  • a HBM dolgozóinak, tehát a vállalkozás, a tervezés és a kivitelezés magas szintű együttműködésének is köszönhető.

NAGY FIGYELMET FORDÍTANAK A MUNKAVÉDELEMRE

Nagy Attila, a Pillar projekt felelős főépítésvezetője, a munkavédelem jelentőségét emelte ki felszólalásában. A HBM-nek saját VR-szemüveges rendszere van, melyben a munkaterületi kihívásokra már a virtuális valóságban is felkészülhetnek az alkalmazottjaik és alvállalkozóik: ezt a rendszert a helyszínen ki is próbálhatták az ünnepség résztvevői. A GTC Pillar irodaház projektjén a HBM május 22-én kezdett el dolgozni és december 16-ig el is kell, hogy készüljenek a teljes munkálatokkal.

Forrás: Magyar Építők Fotók: Bernát Benjámin

Híreink

 

Ossza meg az oldalt közösségi felületein!