Ossza meg az oldalt közösségi felületein!

Milyen lehetőségei vannak a fejlesztőknek és generálkivitelezőknek, ha egy kisebb projektjük mélyalapozását kell megoldják, ráadásul rövid határidővel, de nem akarnak lemondani a magas minőségről és a legkorszerűbb, fenntartható technológiák alkalmazásáról sem? Liskány Diánával a HBM SMART üzletágának vezetőjével beszélgettünk a témáról.

Egy projektfejlesztés során, amikor kisebb volumenű mélyépítési feladatok dinamikus megvalósítására van szükség, kiemelt szerep jut a gyors és magas hatékonyságú kivitelezésnek, az ügyféllel való szorosabb kapcsolattartásnak. Az ilyen speciális, sokszor rövid, két-három napos határidejű mélyépítési munkák ellátására hozta létre a HBM bő két évvel ezelőtt úgynevezett SMART üzletágát – mondta el lapunknak Liskány Diána.

A cölöpalapozásra, illetve mini- és mikrocölöp fúrásokra szakosodott üzletágban a magasabb hatásfokú működés mellett hozzáadott értékként jelennek meg a környezettudatos technológiák, valamint a speciális igényekhez alkalmazkodó géppark (például épületen belüli munkavégzésre).

 

Az információáramlás és a döntéshozatal is hatékonyabb és gyorsabb

A SMART lényege, hogy a tervezés, kivitelezés és utókövetés egy kézben összpontosul, így az információáramlás és a döntéshozatal hatékonyabb és gyorsabb, mint egy több szereplős rendszerben. Ez lehetővé teszi, hogy a HBM a tőle megszokott magas minőségű szolgáltatást rugalmasan, az ügyfél egyedi igényeihez igazítsa, miközben szorosabb együttműködés alakul ki a megrendelővel. Azon túl, hogy ez növeli a hatékonyságot, csökkenti a költségeket és a kivitelezési időt is – magyarázta Liskány Diána, a HBM SMART üzletág vezetője.

 

A sótonyi kőhidak támaszainak megerősítése

Az időfüggő költségeket jelentősen csökkenti az is, hogy a SMART csapata törekszik hosszútávú együttműködést kialakítani partnerhálózatával. Ennek a stabil hálózatnak köszönhető az is, hogy szolgáltatásaik mára már az ország egész területén elérhetők, a generálkivitelezőktől a fejlesztőkig bármely ügyféltípusnak.

 

Projektek széles skálája tartozik a referenciáik közé

Az üzletág fennállása óta már több, mint 20 ügyfelet szolgált ki, referenciáik között szerepelnek ipari csarnokok, hídépítés, középületek, lakóházak, energia- és közműszektorbeli beruházások és kiegészítő szerkezetek, például toronydaruk alapozása.

Munkáikból kiemelhető például a sótonyi kőhidak támaszainak megerősítése, melyen a mikrocölöpözési és a talajkeverési eljárás kombinációjával igazodtak a helyszíni adottságokhoz. A SMART rendszer lehetővé tette, hogy a megrendelői igények költség- és ütemterven belül teljesüljenek. A talajkeveréses technológia a hídfelújítások mellett már meglévő építmények átalakítása során lehet még különösen releváns.

Különleges referenciájuk továbbá a királyegyházi cementgyár területén készített cölöpalapozás is, ahol a folyamatosan működő üzem területén dolgoztak. Az ilyen munkaterületeken nagyon magasak a minőségi és munkavédelmi elvárások, és kiemelten fontos a pontos, határidőben elvégzett munka. Az erősen szabályozott környezetben izgalmas szakmai kihívás volt az ügyfél minden igényét kielégítő kivitelezés – magyarázta az üzletágvezető.

 

Forrás: Magyar Építők

 

Ossza meg az oldalt közösségi felületein!