Ossza meg az oldalt közösségi felületein!

A HBM Soletanche Bachy mintegy 45 nappal előzte meg a résfalazás befejezésével a vállalt ütemtervet a Hungária körgyűrűn épülő új irodaház alapozási munkáiban.

Modern és energiatakarékos megoldásokkal dolgozik a hazai WING Zrt. beruházásán a HBM Soletanche Bachy. A munkálatok során teremtik meg a nyolcemeletes, összesen 40 ezer négyzetméteres Liberty irodaház alapjait, melyet négyszintes mélygarázzsal adnak majd át.

 

A GYORS ÉS BIZTONSÁGOS MUNKÁT ÜNNEPELTÉK MEG

Nemrég részáró ünnepséget tartott a mélyépítő vállalat  – a résfalazási munkák befejezése kapcsán tartott esemény a magasépítésben ismert bokrétaünnepeknek felel meg az alapozás világában. A részáráshoz szükséges munkálatokat a Liberty-beruházáson a tervezettnél másfél hónappal korábban értek véget.

 

Kaltenbacher Tamás, a HBM ügyvezetője az eseményen felszólalva elmondta, hogy: a gyors előrehaladás a cég munkatársainak felkészültségén kívül, a WING támogató hozzáállása és a kiemelkedően jól előkészített fejlesztése miatt, valamint a földmunkát végző partner, az ÁR-LA kiváló munkájának köszönhetően volt lehetséges. Kihangsúlyozta:

nagyon fontos a HBM számára, hogy biztonságosan és balesetmentesen teljesítették a munkát.

 

„Színvonalas építkezésen dolgozhatunk, ahol sok kihívás vár még ránk, ezeket is nagyon jól kell teljesítenünk – ebben segít az a másfél hónap, amit az eddigi munkálatok során nyertünk, továbbá az is, hogy jó döntéseket tudjunk hozni a kockázatokról, amiket együtt kezelünk.”

A vezető végezetül megköszönte a WING-nek a projektelőkészítést, a HBM projektcsapatának pedig a kivitelezést.

KIMAGASLÓAN RENDEZETT MUNKATERÜLET

 

A beruházó részéről felszólaló Schőmer Norbert irodafejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettes kiemelte a Liberty irodaház munkaterületének rendezettségét.

„A WING-nek is roppant fontos az emberek biztonsága, legyenek azok alvállalkozóink, vagy fővállalkozóink munkatársai”

– tette hozzá a mélyépítő cég által hangsúlyozott munkavédelmi intézkedésekre utalva.

OLYAN PRECIZITÁS KELL, MINT A SEBÉSZETHEZ

 

A vezető beszédében érzékletes példával szemléltette a mélyépítési munkák speciális természetét. Véleménye szerint a HBM által elvégzett munka leginkább a laparoszkópiás sebészethez hasonlítható mind pontosságában, mind pedig abban, hogy úgy kell ezt a precíz kivitelezést végrehajtaniuk, hogy közben nem látnak a föld felszíne alá. A projektben használt digitalizációs technológiák előnyeiről is szót ejtettek a kivitelező szakemberei, valamint lehetőség nyílt a VR applikáció helyszíni kipróbálására.

 

NAGY IGÉNY VAN AZ ÚJ IRODÁKRA BUDAPESTEN A HBM

Soletanche Bachy szakemberei október eleje óta dolgoznak a munkaterületen, a résfalépítés befejeztével egyéb mélyépítési munkálatokat végeznek el 2020 szeptemberéig. A látványtervekből már kirajzolódó impozáns irodaház 8 ezer négyzetméteres alapterületen készül el, a több mint 40 ezer négyzetméternyi bérbeadható területre pedig már most folyamatos az érdeklődés.

 

Forrás: Magyar Építők Fotók: Bernát Benjámin

 

Híreink

 

Ossza meg az oldalt közösségi felületein!