Ossza meg az oldalt közösségi felületein!

A Soletanche Bachy magyarországi leányvállalata, a HBM 2019-ben hozta létre úgynevezett SMART üzletágát (Small Agile Rapid Team) a kisebb volumenű, gyakran rövid, két-három napos mélyépítési munkák elvégzésére. Azóta a cölöpalapozásra szakosodott egység közel 30 projektet valósított meg, és a közelmúltban is számos új referenciával bővítette portfólióját.

A SMART lényege, hogy a tervezést, kivitelezést és utókövetést egy kézben tartják, így az információáramlás és a döntéshozatal hatékonyabb és gyorsabb, mint egy többszereplős rendszerben. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a megszokott HBM minőség biztosítás mellett szolgáltatásaikat rugalmasan az ügyfél egyéni igényeihez igazítsák, miközben szorosabban együttműködnek partnereikkel. A megnövekedett hatékonyságnak köszönhetően így a SMART csapata megrendelői számára költségeket és időt is képes spórolni. 

A SMART speciális munkaterületeken is bevethető 

A SMART csapattal való együttműködés egy másik előnye, hogy szaktudásuk és felkészültségük a speciális munkaterületeken történő bevethetőséget is lehetővé teszi. 2021-ben például egy kelet-magyarországi vegyipari nyersanyaggyártó üzem újabb blokkjának alapozási munkáit végezhették el.  Az ügyfél harmadik alkalommal kérte fel a HBM csapatát, ez alkalommal CFA cölöpözés megvalósítására. „Általánosságban elmondható, hogy az ilyen munkaterületeken nagyon magasak a minőségi és munkavédelmi elvárások. Egy ilyen erősen szabályozott környezetben különösen nagy szakmai kihívás, hogy megfeleljünk a megrendelő minden igényének. A SMART agilis és a megrendelővel szoros kapcsolatot ápoló működése azonban lehetővé teszi, hogy könnyebben ki tudjuk elégíteni ezeket az igényeket.” – mondta el lapunknak az üzletág vezetője, Liskány Diána. 

Hatékonyabb információáramlás, rugalmas változáskezelés 

2021-ben a SMART egy másik visszatérő ügyfélnek is dolgozott az ország déli részén egy jégcsarnok megépítésén. A csapat egyhetes Screwsol cölöpalapozási munkát végzett, mely során a változások hatékony közös menedzselése még stabilabbá tette a megrendelő-vállalkozó kapcsolatot. A projekt bebizonyította, hogy a tervezés, a kivitelezés és az utómunkálatok egy kézben tartása lehetővé teszi a SMART számára, hogy hatékonyabb és gyorsabb információáramlást és döntéshozatalt biztosítson, ezáltal növelve a bizalmat az ügyfélkapcsolatokban. 

Visszatérő ügyfelek több szektorból 

2022-ben a HBM SMART tíz nagy projektben végzett alapozási munkákat a szálloda szektor, az ipari és a mezőgazdasági létesítmények, valamint a sportcsarnokok építés területén. 

„Egy balatoni szálloda építésénél a SMART csapata egy külföldi megrendelővel együttműködve CFA cölöpöket készített egy hanggátló töltés tetején. Ez alapos vizsgálatokat igényelt a projekt kezdeti szakaszában, hogy megbizonyosodjunk a megfelelő állékonyságról” – mondta Liskány Diána. „Egy másik érdekes referenciánk egy dél-pesti iparterület logisztikai csarnokának alapozása. A logisztikai raktár alapjainak megépítéséhez alkalmazott Screwsol technológiát sikerrel használtuk már az építkezés egy korábbi fázisában is, a területen ugyanis ez a második projektünk. A csarnok építésénél hozzáadott értékként jelent meg a környezetbarát anyagok használata, a cölöpözést Magyarországon egyedülálló módon alacsony karbonlábnyomú betonnal végeztük, melyet anyavállalatunk Exegy néven szabadalmaztatott.” 

A csapatnak 2022-ben két visszatérő ügyféllel is volt lehetősége dolgozni, az ipari és a mezőgazdasági szektorban. A SMART együttműködött a világ egyik vezető független járműipari fejlesztő cégével, és Screwsol technológiával kivitelezte teszt- és irodaépületeik alapjait. A HBM ugyanennek a megrendelőnek 2 éve már dolgozott a bővítés első ütemén, az itt szerzett tapasztalatok jól hasznosíthatók voltak a fejlesztés következő fázisában. 

A visszatérő megrendelőkkel szerzett korábbi tapasztalatok a tervezés és kivitelezés személyre szabhatóságát és hatékonyságát rendszerint nagyban elősegítik.  Egy 8 évvel ezelőtti eredményes együttműködése nyomán a SMART csapata nyerte meg egy gabonasilópark alapozási munkáit, ahol 8 darab gabonasiló mélyalapozását készítették el. A kivitelezéshez a közel egy évtizeddel ezelőtt, ugyanazon a területen végzett munkák során szerzett tapasztalatokat sikerrel tudták hasznosítani. 

Fejlesztők és fővállalkozók igényeire szabva 

Liskány Diána üzletágvezető 2023-ra kitekintést nyújtva kiemelte, hogy továbbra is olyan fejlesztőket és fővállalkozókat kívánnak kiszolgálni – elsősorban a Screwsol és CFA cölöpökre fókuszálva –, akik nem akarnak kompromisszumot kötni olyan kulcsterületeken sem, mint a minőség, biztonság, és a költség- és időhatékonyság, valamint az olyan legkorszerűbb, fenntartható technológiák alkalmazása, mint például a kitermelt talaj nélküli cölöpözési módszerek, vagy az ultraalacsony szén-dioxid-kibocsátású beton használata. 

 

Forrás: Magyar Építők

Ossza meg az oldalt közösségi felületein!